Subsidie elektrische scooter

De aanschaf van elektrische scooters kan voor een bedrijf fiscaal voordeel en subsidie opleveren. De subsidie elektrische scooter valt onder twee regelingen; Milieu Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Om voor de subsidie elektrische scooter in aanmerking te komen, moet het voertuig op de zogenaamde Milieulijst voorkomen.

Harley Davidson Elektrische ScooterVoorwaarden en aanvragen

Bij MIA kan tot 36 % van de kosten voor een milieuvriendelijke investering worden afgetrokken van de fiscale winst, aanvullend op de reguliere afschrijving die wordt gedaan. Bij Vamil kan zelf worden bepaald wanneer en hoe snel of langzaam de investeringskosten worden afgeschreven. Zo levert de subsidie elektrische scooter een liquiditeits- en rentevoordeel op.

Alle ondernemers in Nederland die inkomsten- en vennootschapsbelasting betalen, kunnen in aanmerking komen voor beide regelingen.

Ook moet de investering dus voorkomen op de Milieulijst

De Belastingdienst en Agentschap NL voeren de regelingen uit. De Belastingdienst doet de controle van de belastingaangifte en beoordeelt of de MIA en/of Vamil mag worden toegepast. Agentschap NL stelt mede de Milieulijst op en controleert aanvragen. Beide regelingen kunnen digitaal worden aangevraagd via www.agentschapnl.nl.

Regionaal

Mogelijk kan een subsidie elektrische scooter op regionaal niveau worden aangevraagd. Hiervoor kan het beste geïnformeerd worden bij de betreffende gemeente of provincie. Lees je de website vanuit België? Let dan op – hier gelden volgens onze lezer Joren heel wat andere regels!

Leave a Reply